Keresés ebben a blogban

2013. április 4., csütörtök

Így táncolnak minden idők legnagyobbjai

Írta: Inkabringa


Abszolút szubjektív rangsoromban ők minden idők legnagyobb filmszínészei.
És ahogy táncolnak...

Jean Gabin 1936-ban így táncolt Jean Duvivier Szajna-parti szerelem című filmjében: ITT megnézhető.


Jean Gabin
Marcello Mastroianni 1957-ben Luchino Visconti Fehér éjszakák című filmjében táncolt ilyen feledhetetlenül. ITT megnézhető. 
Marcello Mastroianni
Robert De Niro 1973-ban Martin Scorsese Aljas utcák című filmjében perdült táncra. ITT megnézhető. 
Robert De Niro




2 megjegyzés:

  1. Kiválóan érdekes filmrészletek. Először Visconti Fehér éjszakák-jához valamit. Visconti (nem véletlenül volt kiváló színházrendező), főként az éles drámai helyzetekhez volt érzéke. Aki tudja, nézze újra a Rocco és fivéreit: hihetetlenül csúcsra járatott drámai helyzeteket lát majd. A Rocco is Dosztojevszkij-témákra épül, leginkább a Félkegyelműre.
    A Fehér éjszakák Dosztojevszkij talán leglíraibb műve, csakhogy Visconti mindenáron drámaira hegyezte. A filmtörténet egyik legigényesebb nagy színházi jellegű városbelső-díszletét építette hozzá, Velence és Livorno egyik negyedének művi mását. A kiváló díszlet aztán maga alá gyúrta a filmet, a filmes líra alig jön át. Mastroianni nagyszerű benne, viszont én máig úgy látom, Maria Schell sajnos felszines, üres, gyenge. --- A táncjelent a film egyik csúcsa, nézze mindenki érdeklődve. Sok fehér éjszakát, a szó legszebb értelmében!

    VálaszTörlés
  2. Azt én is kívánok mindenkinek!
    Mastroianni valóban nagyszerű (nem hiába "minden idők"-je), mellette halovány a színésznő. Ebben a táncjelenetben azonban mindenki a helyén van.
    A 21. századból nézve nem olyan kudarc ez a film. A Rocco-hoz képest persze az.

    VálaszTörlés