Keresés ebben a blogban

2013. május 17., péntek

Egy hatás alatt álló nő 2.

Írta: Inkabringa



Néhány további hatásról is említést teszek. Olyan zenékről, amelyek sem hisztérikus rajongást, sem sznob kategorizálást nem gerjesztenek. Zenék, amelyeket jó hallgatni. Felszabadít, elringat és lázba hoz.

Itt van mindjárt Szőke Szabolcs muzsikája. Ez a felvétel a 60. születésnapját ünneplő koncerten készült, ahol a hazai jazzélet színe-java fellépett. Feledhetetlen.  
A Szőke Szabolcsot ünneplő fellépők közül említsük meg külön is Dresch Mihályt, aki a hazai zenei élet eredeti tehetségű különutasa. A jazz és a Kárpát-medence népzenéjét virtuóz szellemességgel oltja egymásba.
Lantos Zoltán varázslatos, lenyűgözően izgalmas muzsikát játszik. Sok évvel ezelőtt egy koncerten hallottam először, amin ő meghívott zenészként működött közre. Szerényen állt a takarásban, majd kicsit előrelépve hegedülni kezdett. Számomra megszűnt a világ. Azóta ünnepnap, ha eljutok egy koncertjére. Ő egy mágus.
Ennyi nagy múltú zenei tekintély után, végezetül egy ifjú muzsikust is megemlítek. Ha jól számolom, Hodek Dávid most talán tizenhat éves lehet. Jávori Vilmos már óvodásként tanította dobolni, és kicsi gyermekkora óta koncertezik. Mostanra már saját zenekara is van. Tóth Viktorral évek óta muzsikál. A fellépésre várva még le sem ért a lába a székről, úgy kalimpált. Aztán odaült a dobokhoz. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése