Keresés ebben a blogban

2013. június 14., péntek

Filmzene - és akiknek nem kell

Írta: BikassyGergely



Közülük az egyik én vagyok, YG.





6 megjegyzés:

  1. :DDDD
    Ez a legjobb bejegyzés, amit életemben olvastam.
    Azért kicsit bővebben is kifejted majd? :)))))

    VálaszTörlés
  2. :D Egyszer egy filmtörténeti szemináriumon (szegény Honffy Pali bácsi, Gergely biztosan ismeri, nem tudom, él-e még) egymás után néztem végig DW Griffith Intolerance-át, utána még egy Chaplint, azt hiszem az Aranylázt, úgy, hogy nem volt semmi zene, kísérőhang, semmi nem volt alatta - csak az orosz tábori vetítő kerepelése. ISZONYATOS ÉLMÉNY VOLT.
    Nem tudnám elképzelni az általam igen nagyra tartott Kubrick szinte teljes életművét zene nélkül, de egy sor híres más alkotást sem: a Szindbádot, Fellini szintén szinte összes filmjét, a Star Warst.. :) stb.

    VálaszTörlés
  3. Pali bácsi engem is tanított. :))
    Ilyen élményekben nekem is volt részem.
    A legrémesebb az volt, amikor egyszer nem érkezett meg a filmtekercs és míg vártunk rá, a mozigépész, aki különben senkivel nem beszélgetett azelőtt, elénk állt, hogy amíg megérkezik a film ő elolvasná nekünk néhány versét... Megrendítő volt. :))
    Már csak azért is várom a bejegyzés bővebb változatát, mert YGergely nagyon virtusos, szellemes rohammal tudja nem szeretni a filmzenét. :DD
    És bizony... Fellini Nino Rota nélkül? áááá....
    Na, várjuk a folytatást. Amúgy YGergely ügyesen promótál, szent igaz. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is gyanús, ha valamilyen filmben sok a zene. A legújabb Tornatore filmben, most láttam, Senki többet a címe, és természetesen Morricone zenél, véletlenül igen ízléssel. Az egész film alatt szinte csak ambienteket játszik, maszatol, hogy úgy mondjam, és csak a végefőcím alatt szólal meg egy éterien szép női sóhajkórus, egy pici extatikus zenekari kísérettel.

      Törlés
    2. Milyen jó pl Vidovszky zenéje Bódy Psychéje alatt... vasárnap volt a Duna tévén.

      Törlés
  4. Na, ezt nagyon sajnálom, hogy nem néztem meg most a tévében. Kis, szakadt vásznú filmklubokban láttam eddig mindig. Így járok, ha időhiány miatt nem olvasom asanisimasa ajánlóit. :))

    Greenaway és Nyman bejön?



    VálaszTörlés