Keresés ebben a blogban

2015. május 27., szerda

Hétköznapok ellenszere

Írta: Inkabringa


A legvirágzóbb iparág az örökké tartó egészséges fiatalság és boldogság receptjeit elhitetni másokkal. Mi ehhez nem értünk. A fizikális kondíció karbantartásához nyilván ajánlott enni-inni-aludni-mozogni kellő arányban s mértékben. A lelki kondíció megőrzéséhez meg ajánlatos szeretni és gondolkodni. 
De mind megtapasztaltuk már, hogy ezen alapvetés üres elmélet marad, ha napokig tartó ellazult, jóleső, világból kiszakadt lélekdörgölőzések után beköszönt az első banálisan ránk telepedő, természetes normalitást sutba vágó hétköznap. Ha túl nagy a kontraszt, nehezebben döccenünk vissza a mindennapi kerékvágásba, és úgy, de úgy tudjuk sajnálni magunkat. Ilyenkor a következőkre kell törekedni: azonmód egy tiszta fejű tekintetet keresni (mindig akad), barátokkal összefutni, és megfelelő zenét találni a nap zárásához. Ilyen gyógymóddal a következő hétköznap már meg sem kottyan. 
A burjánzóan idióta és véget nem érő hétköznapok elleni legjobban bevált áfium az alább hallható zenemű. Legalábbis nekünk. 
Charles Mingus zenéjében annyi szenvedély és a banalitásokat lazán fricskázó virtus van, hogy a hétköznapok sekélyességét garantáltan ellensúlyozni tudja.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése