Keresés ebben a blogban

2015. december 21., hétfő

Karácsonyi üdvözlet

Írta: Inkabringa


Karácsony közeleg, néhány napra elcsendesülünk. Ilyenkor kivonulhatunk a jól-rosszul viselhető hétköznapokból. Szerettei körében, nyugalmas és biztonságos légkörben mindenki feloldódhat egy kicsit. A külvilágot kizárjuk, bevackolódunk saját kis életünkbe. Ez nagyon jó és nagyon fontos.

Azért karácsonyra készülődve se feledjük, hogy sem etalonja, sem középpontja, csak alkotórészei vagyunk egy sokszínű, változatos kultúrájú emberi világnak. Konkrétan is lehet másokon segíteni, hiszen rászoruló van bőven, akiknek fűtésre, élelemre sem futja az ünnepen, netán egyetlen biztos pontja sincs az életüknek.

Idén a karácsonyi jókívánságainkat gyerekek éneke kíséri. Reméljük, senki nem a bőrszín és származás szerinti csoportosítás alapján hallgatja majd őket. Csupán csak ennyi a lényeg: Gyöngyhangú gyerekek énekelnek karácsonyi dalokat.

A Libera kórus Angliában alakult 1984-ben. A Carol of the bells című dalnak egy ukrán népdal az alapja. A 20. század első felében angol szöveget kapott, és trilliónyi feldolgozással világslágerré vált.

Az African Children’s Choir szintén 1984-ben alakult olyan árvákból, akik szüleiket járványokban, háborúkban, nyomorúságban veszítették el. A Bolingo című dalban lingala nyelven éneklik és ünneplik a karácsony beköszöntét. A ’bolingo’ lingala nyelven azt jelenti, ’szeretet’.

Legyen mindenkinek nyugodt, meghitt ünnepe szerettei körében.
Békés karácsonyt kívánunk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése