Keresés ebben a blogban

2016. december 22., csütörtök

Békés és nyugalmas

Küszöbön a karácsony. Mindenki elcsendesülhet, lazulhat, magába szállhat. A karácsony már rég nem csak vallási ünnep, sokkal szélesebb körben jelent fontos dátumot. Ilyenkor a távol élő szeretteinkhez megyünk, majd a közelünkben élőkhöz visszatérünk. Ezért érdemes keresztülrohanni az országon, de még a világon is.

Az emberek többsége nem a hírnévre, az erősekhez tartozásra és a hatalomra vágyik. Csupán csak élni akarja az életét nyugodtan és békésen. Ezért a béke és nyugalom – megfélemlítés, elnyomás és kirekesztés nélküli - megteremtése és megőrzése minden korban a legfontosabb feladata ennek a kerek világnak. Erre van a legnagyobb szüksége az embereknek, éljenek bárhol, akkor is, ha ünneplik a karácsonyt, akkor is, ha eszükbe sem jut.

Ilyenkor sokan gondolnak a rászorulókra, nélkülözőkre, szenvedőkre. Folytassák tovább a jövő évben is, a hétköznapokban is. Aki most elmulasztotta a segítséget, majd januártól bepótolja. Nem a dátum, a szándék a fontos. Van tennivaló bőven.

A karácsonynak megkerülhetetlen slágerzenéi vannak Bachtól Frank Sinatráig. Most egy kevésbé ismert karácsonyi zeneművet ajánlunk. A mű szerzője Ottorino Respighi olasz zeneszerző, aki Róma fenyőit és szökőkútjait is megzenésítette.

Nyugalmas, békés karácsonyt kívánunk mindenkinek!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése